O Društvu ZPKZ

KDO SMO, NAŠE DELO POT IN CILJI

Društvo ZPKZ, oziroma DRUŠTVO ZDRAVA PREHRANA, KULTURA IN ZABAVA PODBOČJE je bilo ustanovljeno maja leta 2014. Razlog za ustanovitev je preprost veliko bolezni na tem zemeljskem planetu izključno zaradi nezdravega življenja in nezdravega prehranjevanja. Želimo delovati na področju osveščenosti zdravega življenja predvsem prehranjevanja vseh starostnih generacij v naši državi. Poudarek na  pomembnosti zdravega življenja najmlajše in mlade generacije. Izobraževanje o zdravem načinu življenja od predšolskih otrok naprej aktivno vključevanje društva  na področju zdravega prehranjevanja v vseh družbenih sferah.
Sodelovanje s predelovalci prehrane.

PREPOZNAVNOST DRUŠTVA

Z oziroma na to, da smo mlado društvo je naša prepoznavnost že na zadovoljivem nivoju, zahvaljujoč veliki aktivnosti članov in vsebinski strategiji delovanja. Delovanje vsakega člana se mora odražati na zdravem načinu življenja. Člani so ne samo proizvajalci zdrave prehrane temveč, tudi uporabniki, kar je po načelu »kaj govoriš to delaj«. Lahko rečemo da pričakujemo bistveno rast prepoznavnosti, saj je društvo tudi izdalo knjigo avtorja Ivana Navoja »Stopiti v lastne hlače«, v kateri opisuje svojo pot do odločite in po odločitvi, kako je zmanjšal telesno težo za 141 kg na zdrav način in pri sebi naredil korenite spremembe. Prepoznavnost avtorja in predsednika bo vsekakor dala močen pečat pri prepoznavnosti društva.

Želimo si, da v vseh smernicah našega delovanja dajemo odgovore »DA SE!«  in da tako premagamo vse ovire in s tem postajamo vse bolj prepoznavni in koristni v naši družbi.

STRATEGIJA DELOVANJA

Društvo mora s svojo dejavnostjo pokrivati stroške delovanja in poslovat z načelih: koliko ustvariš, toliko vlagaš v razvoj in dejavnost. Svoje znanje, izkušnje in produkte bo plasiralo na trg in s tem zagotavljalo pogoje za svoje delovanje

PRIORITETE DELOVANJA

– kako spremeniti način življenja “Za zdravo bučo”,
– svetovanje o zdravem načinu življenja in prehranjevanja iz lastnih izkušenj določenih članov,
– program zdravega zmanjševanja telesne teže skupinske in individualne obravnave,
– motivacijske delavnice »Zdravje, Zadovoljstvo in Uspeh«,
– sodelovanje z državnimi inštitucijami (zdravstvo, šolstvo….),
– sodelovanje s pridelovalci zdrave domače prehrane,
– sodelovanje z vsemi, ki si sodelovanja z nami želijo.

NAŠA PRIČAKOVANJA

Da bo naš prispevek na področju zdravega življenja prispevek k boljšemu zdravju državljanov in s tem tudi bolj zdravi družbi, da bomo z svojim delovanjem prispevali na področju spremembe zakonodaje pri javnih natečajih  za prehrano v javnih zavodih in ostalim in da s tem omogočimo vsem, da se prehranjujejo bolj zdravo in ne pa najcenejše in s tem nezdravo vse, ki se prehranjujejo po načelu najcenejše ne pa najbolj zdravo, da bomo v podjetjih katera bodo želela motivirali zaposlene za boljše zdravje, s tem tudi zadovoljstvo in na koncu uspešnost, kar na koncu koncev ustvarja pozitivno klimo v vsaki družbi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja