Prekomerna teža otrok

Podatki raziskav za Slovenijo kažejo, da se otroci in mladostniki ne prehranjujejo zdravo. Raje izbirajo pretežno nezdrava živila, uživajo premalo zelenjave ter rib, predvsem pa prepogosto posegajo po živilih iz skupine energijsko gostih in hranilno revnih živil. Prav tako nimajo ustreznih navad pitja in so pogosto žejni. Poglejte si raziskavo: vir - Poročilo s strokovnega srečanja, ki ga je organiziralo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, dne 26. novembra 2013, v predavalnici Krke v Ljubljani, v okviru projekta EuroHeart II.

kliknite na povezavo

Ta problematika ne kaže vidnih rezultatov pri nam v Sloveniji saj z našim projektom, Zdrav življenjski slog naših otrok ki smo ga uvedli želimo odpraviti razloge v sodelovanju z vsemi ki želijo bodočim generacijam bolj zdravo prihodnost.

Zdravje ne nastaja znotraj zdravstvenega sektorja, pač pa tam, kjer ljudje živijo svoje vsakodnevno življenje – tam, kjer otroci bivajo, se učijo, se igrajo in se imajo radi. Praktično vsi sektorji lahko s svojimi ukrepi neposredno ali posredno vplivajo na zdrave izbire otrok.

Delavnica - prekomerna teža otrok

Namenjena osnovnim šolam po Sloveniji.

Program :

• razlogi za prekomerno težo
  • ozaveščanje - težave prekomerne teže
  • samopodoba

Prva delavnica že opravljena na osnovni šoli ........................ .

Več informacij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja