Ivan Navoj

Osebna izkaznica

Rodil sem se 13.07.1958. v kraju Obrež Kalnički na Hrvaškem. Odraščal v kmečki družini in kot otrok z veseljem pomagal staršem pri kmečkih opravilih. Delo je bilo takrat večinoma ročno, anorganskih gnojil in škropiv niso uporabljali.

Po končani osnovani šoli kot štipendist takratnega novomeškega gradbenega giganta Pionirja šolal na poklici in srednji gradbenih šoli Iv Ljubljani in z uspešnim izpolnjevanjem učnih obveznosti in pozitivnega odnosa do dela upravičil zaupanje štipendiranja. Po končanem šolanju opravljal različna dela v gradbeništvu in bil od mojstra do direktorja družbe, v Sloveniji in Hrvaškem vse do upokojitve.

Osebno svetovanje

Moje bogate izkušnje vsem lahko koristijo ki si to želijo in to:

• Pri načrtovanju spremembe življenjskega sloga
  • Uspešno doseganje zastavljenih ciljev
  • Pri hujšanju skupinsko in individualno
  • Pri načinu prehranjevanja
  • Vzdrževanje telesne teže
  • Motivacija za zdrav življenjski slog

Moja dejavnost

Nisem znanstvenik, nisem zdravnik.

Sem človek, ki vam želim s svojim načinom življenja, razmišljanja in  delovanja dokazati,  da za zdravo življenje in dosego »zdravega« cilja ne potrebujete toliko zunanje pomoči, kot mislite, da jo.

Svoj cilj sem dosegel sam.

Nisem potreboval tistih, ki zastrupljajo naš svet in vse, kar je dobrega na planetu.

In pot še teče …

*

Če bomo spremenili sebe,bomo začeli spreminjati tudi svet, ki nas obdaja.

*

Moj cilj, da zmanjšam telesno težo ni zaradi lepote, zdravje je največja lepota in največje bogastvo.

Pišite mi

Pišite meni osebno

inavoj@gmail.com

fb Ivan Navoj

Ujetniki razvoja

Čas našega življenja ni naklonjen človeku ne naravi saj človek uničuje naravo in tudi sam sebe. Industrijski in tehnološki razvoj od človeka zahteva bolj dinamičen tempo,ki vpliva na kakovost življenja počutje in zdravje človeka v današnjem času. Človek je ujet v ta razvoj, tempo življenja in ni več svoj gospodar. Tudi sam sem ujetnik tega razvoja in  časa posledice so hude zanemaril sem sebe in mnogo tega okrog sebe. Kako je čas mineval ujetništvo se stopnjevalo. Občutek, da si žrtev vsak danosti vsega za sabo in pred sabo v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti poraja sume in tiho prepričanje, da ne moreš iz tega občutek nemoči. To so grozljivi občutki v katerih sem se spraševal je možno kaj spremeniti v podivjanem zemeljskem planetu, ki ga bo človek uničil. Občutki nemoči katere mora nadomestit pogum, volja in nova energija ki me mora usmerit na novo pot po kateri pridem v kakovostnejše čase in trenutke svojega življenja. Ne morem vplivat na dogajanja okrog mene na uničenje človeškega dostojanstva na tem svetu, spremenim pa sebe za boljše počutje in zdravje, ki mora človeku bit neprecenljiva vrednota.

Vojna interesov

A sem vreden takega odnosa sam do sebe? Odločno sem sebi odgovoril imam pogum, voljo in moč. Žal ni bilo to dovolj. Spraševal sebe zakaj je temu tako? Odgovora nisem našel. Moram vztrajat in izbrati pravo pot.  Vojna interesov v katerih potapljajo nas ujetnike in ne moremo izplavat iz njih. Industrijski interesi, interesi za kapitalom, dobički velike oči ki želijo mnogo več. V teh časi je skromnost tuja je ni več je daleč za nami. Posledice so hude človek je človeka spremenil v nečloveka,prijateljstvo v sovraštvo. Želim in želim sam izplavat iz ujetništva sam brez sovražnikov ne vedoč koliko imam prijateljev. Odpravit se na to pot moram sam saj mi to zagotavlja  samostojno pot brez ovir. Če sam se odpravim sem lahko ovira sam sebi torej moram premagat tudi sebe. Sem zmožen to? Verjamem v to?

Nov polet in novo upanje

Za hiter pobeg potrebujem polna pljuča! Pred desetimi leti sem zajel veliko zraka z občutkom, da so pljuča polna. Kljub občutkom ni bilo to dovolj da bo start uspešen saj je na samem startu zraka zmanjkovalo ali kaj drugega. Naj poiščem odgovor na to? Saj sem vse dobro premislil in vse storil. Ne nikoli ni vse storjeno in tudi ne bo moram pa zbrati pravo pot. Moram zagotovit še ostale pogoje saj ni vse odvisno od pljuč moram programirat možgane. Možgani so tisti, ki uredijo vse kaj človek želi in občutek, da sem prišel do pravega odgovora mi je prinesel novi polet in novo upanje do cilja o katerem že sanjam desetletje. Saj možgani so naš center ki pošilja vse naloge katere morajo opravit naši organi bodisi da nekaj delamo bodisi da se zabavamo vsakem primeru kaj koli počnemo naši možgani so komandni center, ki ga je potrebno programirat z nalogami katere so potrebne za uresničitev cilja. Ja pa to je tako preprosto, kaj pa nisem tega storil pred desetletjem?

Kako do svojih sanj?

Če bi to bilo tako preprosto bi bilo že storjeno saj pred programiranjem možganov je potrebno spoznat samega sebe in zavedat se vseh storjenih napačnih korakov v preteklosti. Koraki, ki ogrožajo mene, moje bližnje in mnogo tega okoli mene. Odločitev je, da to storim po poti,ki bo varna brez posledic in uspešna. V možganih je shranjeno vse samo moram na ustrezen način pobrat vse informacije in dejstva, ki so me pripeljala do mojih težav in mojih trpljenj. Saj so težave zavestne in podzavestne in se jih je potrebno zavedati vseh. Za uspešni začetek nove poti moram do sebe biti brez kompromisen in vse grehe sam sebi priznat in jih nikoli ponovit. Temeljni razmislek in samo poštenje do samega sebe in vsega mi je v trenutku ko bom z vnašanjem nalog v možgane zagotovil programiranje za brezhibno delovanje na zastavljeni poti k cilju, ki ga moram doseči. Sedaj sem po desetletju spoznal kako in na kak način ustvarit svoje sanje.

Šteje pot, ki sem jo prehodil do svojega cilja

Pot je bila dolga polna dogodkov predvidenih in nepredvidenih, obilo izkušenj nepozabnih doživetji, ki so bogat del mojega življenja, uspeh pa sladek poln zadovoljstva sreče in upanja v prihodnost in pobeg iz ujetništva interesov iz katerih sem odšel za vedno. Mojo pot do odločitve je težka,dolga polna presenečenj in zabave, ki bo slehernega bralca pritegnil k branju, pot od odločitve vsakemu bralcu ki bo se sam našel v zgodbi bo dalo veliko upanja in poguma da pride sam do spoznanja da je vse možno narediti kaj si človek želi. Moje izkušnje so dokaz da so vsi cilji slehernemu človeku dosegljivi. Sem tisti,ki vam lahko pomagam, da bo vaša pot neprimerno krajša in lažja zato sem se tudi odločil da si pomagamo in skupaj dosežemo svoje cilje, ki nas bodo pripeljali do zdravega okolja in zdravega načina življenja. Spoštovane bralke in bralci želim vam ob branju prijetne trenutke in veliko užitkov ter krajšo pot pri doseganju vaših ciljev.